Annons
Annons
Annons Annons

Senaste nytt från Läkartidningen

4 frågor till Jasmina Chamat

Författarintervjun 21 OKT 2019 Jasmina Chamat har tillsammans med två medförfattare skrivit en fallbeskrivning om en patient diagnostiserad med koxartros som i stället visade sig ha avaskulär nekros. ()

5 frågor till Joar Björk

Författarintervjun 15 OKT 2019 Joar Björk, doktorand medicinsk etik, Karolinska institutet, Stockholm, och ST-läkare, Central­lasarettet Växjö, presenterar en artikel  om den etiska avvägningen då patienten vill ha »förväntat suboptimal behandling«. ()

5 frågor till Anna Bonnevier

Författarintervjun 07 OKT 2019 Anna Bonnevier är huvudförfattare till en artikel om lätt och måttligt underburna barn i veckans tema om förtidsbörd. ()

5 frågor till Cornelia Kjellgard

Författarintervjun 01 OKT 2019 Cornelia Kjellgard, specialistläkare, anestesi- och intensivvårdskliniken, Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, är en av författarna till en artikel om hur överdos av prilokain-/lidokainkräm ledde till svår methemoglobinemi. ()

5 frågor till Nils Erik Svedlund

Författarintervjun 17 SEP 2019 Nils Erik Svedlund, doktorand och överläkare, Centrum för psykiatriforskning, Karolinska institutet i Stockholm, har tillsammans med kollegor skrivit om ätstörningar och samtidig ADHD. ()

4 frågor till Brita Zilg

Författarintervjun 10 SEP 2019 Brita Zilg, rättsläkare, har till­­sammans med läkarstudenten Gustav Wärn gjort en studie kring utfärdande av dödsorsaksintyg.  ()

5 frågor till Cecilia Escher

Författarintervjun 26 AUG 2019 Cecilia Escher, med dr, överläkare, perioperativ medicin och intensivvård, Karolinska universitetssjukhuset, är en av författarna till en artikel om fortbildning och patientsäkerhet. ()

5 frågor till Johan Ljungberg

Författarintervjun 12 AUG 2019 Johan Ljungberg, specialistläkare, infektionskliniken, Hallands sjukhus, är en av författarna till en artikel om handläggning av malaria i Sverige. ()

5 frågor till Jan Calissendorff

Författarintervjun 23 JUL 2019 Jan Calissendorff, överläkare vid Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm, presenterar i en översiktsartikel ny forskning om folksjukdomen hypotyreos. ()

5 frågor till Kristina Persson

Författarintervjun 28 JUN 2019 Kristina Persson, överläkare och lektor, institutionen för laboratoriemedicin, Lunds universitet, presenterar tillsammans med kollegor en rapport om babe­sios, en sjukdom som sprids via fästingar och blodtransfusion. (1 kommentar)

5 frågor till Emelie Styring

Författarintervjun 19 JUN 2019 Emelie Styring har tillsammans med Helena Masson Wihlborg och Sven Wiklund skrivit en artikel om fettembolisyndrom vid Duchennes muskeldystrofi. ()

5 frågor till Lars Wennberg

Författarintervjun 10 JUN 2019 Lars Wennberg, docent och överläkare, Karolinska universitetssjukhuset, Huddinge, är en av författarna till en artikel om det första trepartsbytet inom ramen för det svenska njurbytesprogrammet. ()

5 frågor till Nikolaos Melas

Författarintervjun 29 MAJ 2019 Nikolaos Melas, specialistläkare, Gävle sjukhus, är en av författarna till en fallbeskrivning om Whipples sjukdom. ()

5 frågor till Charlotte Thålin

Författarintervjun 21 MAJ 2019 Charlotte Thålin, med dr och specialistläkare vid Karolinska institutet och Danderyds sjukhus, Stockholm, har tillsammans med kollegor skrivit en översikt om neutrofilernas fångstnät. ()

4 frågor till Björn Rosengren

Författarintervjun 07 MAJ 2019 Björn Rosengren, professor och överläkare, Lunds universitet och Skånes universitetssjukhus, Malmö, har tillsammans med kollegor skrivit om en modell som ska hjälpa läkarstudenter att klara vardagsjobbet som läkare. ()

5 frågor till Anna Sundholm

Författarintervjun 26 APR 2019 Anna Sundholm, neurolog och biträdande överläkare, Karolinska universitetssjukhuset, Stockholm, presenterar tillsammans med kollegor handläggning vid idiopatisk intrakraniell hypertension.  ()

5 frågor till Kristina Dunder

Författarintervjun 16 APR 2019 Kristina Dunder, Läkemedelsverket, är en av författarna till en artikel om proceduren för godkännande av nya läkemedel. ()

4 frågor till Kristian Samuelsson

Författarintervjun 09 APR 2019 Kristian Samuelsson är en av författarna till veckans ABC-artikel om vanliga tillstånd i hand och handled, del 1, som handlar om karpaltunnelsyndrom, morbus de Quervain och tumbasartros.  ()

5 frågor till Lukas Löwing Svensson

Författarintervjun 02 APR 2019 Lukas Löwing Svensson, ST-läkare, klinisk kemi, Universitetssjukhuset i Linköping, har skrivit en artikel om framtidens laboratoriemedicin. ()

4 frågor till Carmen Mesas Burgos

Författarintervjun 26 MAR 2019 Carmen Mesas Burgos är en av författarna till en artikel om EXIT – en typ av fosterkirurgi som görs vid medfödda luftvägshinder. Behandlingen sker utanför livmodern, men före avnavling. ()

Böcker


Beställ en bok från Läkartidningen!

Arkivet


Ett enda arkiv. 45 000 artiklar. I fulltext från och med år 1996.

Läkartidningen arrangerar


Ta del av de senaste rönen. Träffa kollegor. Knyt kontakt med nya arbetsgivare.

Om läsarkommentarer


Välkommen att delge övriga läsare synpunkter på innehållet i en artikel.